Докладніше про підприємство

Докладніше про підприємство
17.10.2019

No-Till рятує посіви ріпаку у Миколаївській області

Фермерське господарство "Оазис" із Миколаївської області переходить на технологію No-Till. Глава підприємства Геннадій Собко впевнений, що в їх умовах без "нуля" не обійтися і цього року отримав чергове підтвердження своєї правоти.

Наприкінці серпня в "Оазісі" посіяли озимий ріпак за технологією No-Till (сіяв наш монодисковий посівний комплекс Turbosem, ширина захвату 6 м) .

"Звичайно, посіяли пізно - прогаяли терміни і дорогоцінну вологу - наша вина! За весь період вегетації випало лише 15 мм опадів та найближчими днями дощів не передбачається. Тим не менш, як мінімум відсотків 40 ріпаку "зачепилося" і тримається, я вважаю, сходи непогані. Особливо порівняно із сусідами, де традиційна обробка. У них на полях великі тріщини та стан посівів гірший. До речі, коли ми сіяли ріпак, вони вже мали сходи, і вони встигли "захопити" серпневі 22 мм опадів",, - розповів Геннадій Собко.

У середині вересня в "Оазісі" посіяли озиму пшеницю комплексом Turbosem, очікують на сходи.

На фото 1, 2: озимий ріпак за технологією No-Till на полях "Оази", на фото 3,4 - ріпак за традиційною технологією на сусідніх полях.

Як-то кажуть, без коментарів...

Озимий ріпак по No-Till

Озимий ріпак по No-Till

Озимий ріпак по класиці

Озимий ріпак по класиці

В гостях у Геннадия Собко, ФХ "Оазис"

Turbosem в ФГ "Оазис", сівба озимої пшениці по ріпаку

Повернутися до списку